presne pomarančne kroglice

Pomaranča in čokolada. Zame popolna kombinacija. Žal pa v klasičnih sladicah skoraj vedno tudi v družbi bele moke, sladkorja in mleka oz. drugih mlečnih izdelkov. Zato tokrat z navdušenjem objavljam recept brez vseh pravkar naštetih (odvečnih) sestavin.

Naj omenim še, da ponavadi objavim recept že po prvi pripravi jedi. No, tokrat je bilo drugače, saj je recept doživel več ponovitev in prilagoditev preden ga sedaj končno objavljam. Večinoma sva kroglice vedno “pospravila” kar sama z možem, včeraj pa so prestale tudi malce strožji test na širšem družinskem srečanju. Glede na to, da sem dobila veliko prošenj za recept, ga tako še z večjim veseljem delim tudi z vami. Upam, da vam bo rezultat všeč vsaj pol toliko kot nama ;)

kroglice

Sestavine:

  • 150 g mehkih ovsenih kosmičev,
  • 75 g kokosove moke (nastrgan kokos),
  • 140 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka,
  • pomarančna lupina,
  • 50 ml kokosovega olja,
  • 70 g cvetličnega medu (lahko tudi manj – po svojemu okusu),
  • 30 g čokolade, z vsaj 70 % deležem kakava (za preliv).

Priprava:

  • V skledo vsujemo mehke ovsene kosmiče (to je res pomembno, sicer bodo kosmiči ostali pretrdi) in navadno kokosovo moko (oz. nastrgan kokos).
  • Dodamo naribano pomaračno lupino. Najbolje je, da je sadež pridelan s čim manj strupov, sicer lahko to tudi izpustimo.
  • Kokosovo maslo segejemo le toliko, da se utekočini. Skupaj z ostalimi tekočimi sestavinami ga dodamo kosmičem in kokosu.
  • Dobro premešamo in maso damo vsaj za kakšno uro v hladilnik, da se kokosovo maslo ponovno strdi.
  • Oblikujemo poljubno velike kroglice, ki jih nato le še prelijemo s stopljeno čokolado.

Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s