bananin kruh

Z objavo tega recepta sem (pre)dolgo odlašala, čeprav prav to sladico (oz. jed) pripravim velikokrat. Pogosto se namreč zgodi, da postanejo banane preveč zrele in takrat je čas za bananin kruh.

Priprava je pravzaprav neverjetno preprosta. Banane pretlačim, dodam jajca, zmiksam, nato vmešam še suhe sestavine, vlijem v pekač in spečem. Odlašanje z objavo recepta pa je posledica improvizacije, saj ga naredim vsakič malo drugače, odvisno pač od sestavin, ki jih imam na voljo. To naj bo tudi vam vodilo pri pripravi!

IMG_6571

Sestavine in količine, ki sem jih tokrat uporabila:

  • 4 zrele srednje velike banane,
  • 3 jajca,
  • 1 žlica kakava v prahu,
  • 1 žlica mletega maka,
  • 1 žlica razmaščene kokosove moke,
  • 2 žlici nastrganega kokosa,
  • 1 žlica rožičeve moke,
  • 1 žlica sončničnih semen,
  • brusnice in rozine.

Priprava:

  • Banane pretlačimo, dodamo jajca in vmešamo z metlicami ročnega mešalnika vsaj pol minute.
  • Dodamo suhe sestavine razen semen in rozin ter ponovno miksamo (ni treba dolgo časa).
  • Na koncu z žlico vmešamo še semena in rozine ter brusnice (po želji).
  • Vlijemo v pomaščen pekač (najraje uporabim podolgovatega za kruh) in pečemo 25-30 minut na 170-175 °C (oz. prilagodimo specifikam svoje pečice).
  • Običajno jem bananih kruh kar za malico, brez posebnih “okraskov” in dodatkov, lahko pa ga predstavimo tudi kot tortico (kot na fotografiji zgoraj).
  • Dober tek!
Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s