Včeraj sem na sprehodu po naravi opazila, da postajajo robidnice končno vedno bolj temne. Nekaj sem jih utrgala in poskusila. Ja, božanski okus, ki se ne more primerjati s kupljenimi, pa naj bodo slednje iz bio/eko/organske/integrirane pridelave. Narava sama zna to vendarle najbolje.
Danes zjutraj sem se tako ponovno odpravila na sprehod, oz. tokrat bolj v nabiralski pohod teh čudovitih sadežev. Vzela sem le majhno posodico, saj si nisem hotela narediti prevelike zaloge – raje grem vsak dan sproti po sveže.
Za zajtrk sem si nato pripravila palačinke z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov (in visoko vsebnostjo maščob), sestavine pa so izgledale približno takole (za 4 manjše palačinke):
- 2 domači jajci,
- 40 g mletih mandljev,
- 10 g kokosove moke,
- 10 g chia semen,
- 15 g kokosovega olja,
- cimet, vanilija (po želji),
- stevia (ta mi je še posebej všeč, ker gre le za zmlete posušene liste),
- borovnice, robidnice (za preliv in okras).
Priprava:
- Jajca umešamo kar z metlico in dodamo vse ostale sestavine.
- Dobljena masa je precej gosta, tako da jo je treba na ponvi poravnati z žlico, palačinke zato tudi niso lepe okrogle oblike.
- Pečemo na srednje velikem ognju, pazimo, da mase ne prežgemo. Obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Dodatnega olja za peko verjetno ne boste potrebovali, saj ga je dovolj v masi.
- Okrasimo z jagodičevjem in mandljevimi lističi (za preliv nekaj jagod segrejemo in pretlačimo).