palačinke z divjimi robidnicami

Včeraj sem na sprehodu po naravi opazila, da postajajo robidnice končno vedno bolj temne. Nekaj sem jih utrgala in poskusila. Ja, božanski okus, ki se ne more primerjati s kupljenimi, pa naj bodo slednje iz bio/eko/organske/integrirane pridelave. Narava sama zna to vendarle najbolje.

Danes zjutraj sem se tako ponovno odpravila na sprehod, oz. tokrat bolj v nabiralski pohod teh čudovitih sadežev. Vzela sem le majhno posodico, saj si nisem hotela narediti prevelike zaloge – raje grem vsak dan sproti po sveže.

cinkeZa zajtrk sem si nato pripravila palačinke z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov (in visoko vsebnostjo maščob), sestavine pa so izgledale približno takole (za 4 manjše palačinke):

  • 2 domači jajci,
  • 40 g mletih mandljev,
  • 10 g kokosove moke,
  • 10 g chia semen,
  • 15 g kokosovega olja,
  • cimet, vanilija (po želji),
  • stevia (ta mi je še posebej všeč, ker gre le za zmlete posušene liste),
  • borovnice, robidnice (za preliv in okras).

Priprava:

  • Jajca umešamo kar z metlico in dodamo vse ostale sestavine.
  • Dobljena masa je precej gosta, tako da jo je treba na ponvi poravnati z žlico, palačinke zato tudi niso lepe okrogle oblike.
  • Pečemo na srednje velikem ognju, pazimo, da mase ne prežgemo. Obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Dodatnega olja za peko verjetno ne boste potrebovali, saj ga je dovolj v masi.
  • Okrasimo z jagodičevjem in mandljevimi lističi (za preliv nekaj jagod segrejemo in pretlačimo).
Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s