hladna kumarična juha z avokadom

Pred kratkim sem od prijatelja dobila veliko domačih kumar. V solatah sem jih tako ali tako stalno pripravljala, danes pa sem se opogumila in se odločila, da si pripravim kumarično juho. Najprej sem za ideje brskala po spletu, vendar me je pri večini receptov motilo, da je prisotna bodisi smetana bodisi kokosovo mleko. Sama sem hotela juho, ki bo po okusu nežna, osvežilna in nasitna obenem. Kar sem ustvarila, mi je neizmerno všeč in upam, da bo tudi vam. Juha je brez glutena, laktoze, primerna tako za vegane kot paleo jedce. No, ko smo že pri tej kombinaciji – ravno danes sem nekje zasledila, da obstaja nov trend, in sicer “pegan”. No, kakor koli … vrnimo se raje k moji poletni juhi … :)

kumaricna1
Hladna kumarična juha z avokadom


Sestavine (za 1 večjo porcijo ali 2 manjši):

  • 250 g olupljenih kumar brez semen (če so manjše, jih uporabite kar cele),
  • 100 g avokada (približno 1/2 avokada),
  • 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka,
  • 20 g kakovostnega oljčnega olja,
  • nekaj svežih listov zelene in peterešilja (odlično se obnese tudi sveža bazilika),
  • ingver v prahu (ali kajenski poper), sveže mleti poper in sol (po okusu).

Priprava:

  • Vse sestavine do gladkega zmeljemo v multipraktiku, blenderju ali kar s paličnim mešalnikom.
  • Juha naj nekaj ur počiva v hladilniku, da se okusi čimbolj prepletejo. Ne bo pa seveda nič narobe, če jo pojemo takoj :)

Dober tek!

Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s