Včeraj pa sem bila po dolgem času doma, sama, brez obveznosti in zelo spontano je nastal tale rižev puding, ki ga lahko zaradi kakovostnih sestavin uživamo tudi kot samostojno jed.
Sestavine (za 4 porcije):
- 1 pločevinka polnomastnega kokosovega mleka (400 ml),
- 100 g riževe moke (uporabila sem znamko Biotop),
- 60 g kokosovega sladkorja.
Priprava:
- V kozico zlijemo kokosovo mleko (oz. si pomagamo z žlico, če smo ga imeli v hladilniku) in dodamo še približno 300-400 ml vode (odvisno kakšno gostoto pudinga želimo) ter kokosov sladkor in segrejemo do vretja.
- Na najmanjšem ognju in ob nenehnem mešanju (najbolje kar z metlico) dodajamo riževo moko (pazimo, da se ne naredijo grudice).
- Ko se začne masa gostiti (po približno 1 minuti), je naš puding že pripravljen, da ga prelijemo v skodelice.
- Na sobno temperaturo ohlajen puding v skodelicah damo za kakšno uro še v hladilnik.
- Postrežemo s svežim ali zmrznjenim sadjem, narezanimi mandlji … oz. s poljubnimi dodatki.
Namigi:
- Če so se nam kljub previdnosti naredile grudice, lahko puding enostavno pretlačimo skozi cedilo in se znebimo neprijetnih delčkov.
- Če nam je puding premalo sladek, lahko v prelivu dodamo še med ali sirup.