kokosova smetana kot osnova za veganski sladoled

Zadnje dni sem se kar pošteno namučila s testiranjem kokosovih mlek, iz katerih sem pripravljala kokosovo smetano. Glede na to, da sem odprla več kot 6 pločevink, sem morala vso to količino tudi nekako spraviti v uporabo in glede na temperature res ni bilo treba dosti razmišljati – sladoled, seveda!

IMG_6391

Sestavine za sladoledno osnovo:

  • 400 ml kokosovega mleka (1 pločevinka),
  • 2 žlici medu (ali poljubnega sladila).

Priprava:

  • Kokosovo mleko damo najprej v hladilnik za nekaj ur, da se maščoba loči od vode. Maščobo nato stepemo in ji dodamo nekaj žlic medu. Stepamo previdno, da dobimo čimbolj gladko teksturo. Pozor – če bomo stepali predolgo ali na previsokih vrtljajih, se lahko začne izločati voda!
  • V smetano vmešamo še med ali katero drugo sladilo v tekoči obliki. Sladoledna osnova je pripravljena!
  • Nato dodamo še poljubno zmrznjeno sadje, kakav v prahu, oreščke, temno čokolado … Vse skupaj lahko zgolj premešamo, za bolj gladko teksturo pa uporabimo palični mešalnik ali mikser.
  • Uživajte, ekperimentirajte in se brez slabe vesti sladkajte!
  • Še vedno pa je dobro vsaj malo popaziti na količino, saj gre za energijsko zelo bogato hrano, ki pa vas po drugi strani tudi hitro nasiti.
Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s