Zadnje dni sem se kar pošteno namučila s testiranjem kokosovih mlek, iz katerih sem pripravljala kokosovo smetano. Glede na to, da sem odprla več kot 6 pločevink, sem morala vso to količino tudi nekako spraviti v uporabo in glede na temperature res ni bilo treba dosti razmišljati – sladoled, seveda!
Sestavine za sladoledno osnovo:
- 400 ml kokosovega mleka (1 pločevinka),
- 2 žlici medu (ali poljubnega sladila).
Priprava:
- Kokosovo mleko damo najprej v hladilnik za nekaj ur, da se maščoba loči od vode. Maščobo nato stepemo in ji dodamo nekaj žlic medu. Stepamo previdno, da dobimo čimbolj gladko teksturo. Pozor – če bomo stepali predolgo ali na previsokih vrtljajih, se lahko začne izločati voda!
- V smetano vmešamo še med ali katero drugo sladilo v tekoči obliki. Sladoledna osnova je pripravljena!
- Nato dodamo še poljubno zmrznjeno sadje, kakav v prahu, oreščke, temno čokolado … Vse skupaj lahko zgolj premešamo, za bolj gladko teksturo pa uporabimo palični mešalnik ali mikser.
- Uživajte, ekperimentirajte in se brez slabe vesti sladkajte!
- Še vedno pa je dobro vsaj malo popaziti na količino, saj gre za energijsko zelo bogato hrano, ki pa vas po drugi strani tudi hitro nasiti.