sveže sadje s kokosovo smetano

Že nekaj časa iščem polnomastno kokosovo mleko (z vsebnostjo kokosa nad 50 %), ki bi ga s stepanjem spravila v tako obliko, da bi po videzu in teksturi čim bolj spominjalo na navadno mlečno smetano. Ker sem ugotovila, da je na slovenskem tržišču kar veliko izbire, sem se odločila, da bom v bližnji prihodnosti pripravila malce bolj poglobljen prispevek na to temo, tako da spremljajte blog oz. FB stran https://www.facebook.com/hitroinzdravo, kjer bom svoje ugotovitve delila z vami :)

Včeraj sem si za prvi poskus pripravila sveže jagode in ananas z dodatkom kokosove smetane, riževega sladila in kokosovega čipsa. Krepčilno in okusno!

IMG_5009

Pri pripravi kokosove smetane iz kokosovega mleka je pomembno, da pločevinko (običajno 400 ml) najprej damo za nekaj ur v hladilnik. Maščobo, ki se nabere na vrhu ločimo od kokosove vode, ki jo lahko uporabimo v smutijih, kašah ali enostavno popijemo.

Stepamo torej samo maščobo, vendar je treba biti pri tem malce spreten oz. previden. Več o postopkih za uspešno pripravo kokosove smetane torej izveste čez nekaj dni.

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s