snickers v zdravi različici

Potrebuje tale sladica sploh kakšen uvod? Prav dosti res ne… rečem lahko le … arašidi, čokolada in “karamela” … in “Lačen si ful drugačen!” … sedaj pa akcija – prej kot se lotite, prej se boste sladkali :D

Spodnja plast:

  • 100 g namočenih in olupljenih (ali blanširanih) mandljev,
  • 50 g arašidovega masla,
  • 25 g javorjevega sirupa,
  • 25 g kokosovega masla (najbolje brez vonja).

“Karamelna” plast z arašidi (uporabimo le polovico navedenih količin – količina je podvojena zaradi lažjega miksanja):

  • 10 medjool datljev (oz. cca 200 g namočenih navadnih),
  • 50 – 70 ml vode (sproti doziramo),
  • 25 g kokosovega masla (najbolje  brez vonja).
  • arašidi – nesoljeni in praženi brez olja,
  • ščepec solnega cveta .

Čokoladni preliv:

  • 150 g čokolade z vsaj 70 % deležem kakava,
  • 15 g kokosovega masla (brez vonja).

Priprava: 

  • Kokosovo maslo segrejemo, da se utekočini in ga z ostalimi sestavinami za spodnjo plast zmiksamo v čim bolj homogeno pasto, ki jo na peki papirju oblikujemo v kradrat (velikosti 12 cm x 12 cm) in jo damo v zmrzovalnik.
  • Tudi za drugo plast najprej segrejemo kokosovo maslo in ga skupaj z datlji miksamo v datljevo pasto. Po potrebi dolijemo vodo, da se lažje meša.* Polovico namažemo na spodnjo plast, ki smo jo vzeli iz zmrzovalnika. Na vrh potresemo še arašide in ščepec solnega cveta (ali soli).
  • Vse skupaj damo za nekaj ur v zmrzovalnik in šele takrat razrežemo na poljubno velike kose. Jaz sem jih pripravila 10.

 

  • Nad posodo z vročo vodo raztopimo čokolado in dodamo kokosovo maslo.
  • Zmrznjene kose oblijemo s čokolado in jih odložimo na peki papir, da se čokolada strdi.

Sladica je božanska in za moj okus je celo boljša od originala. Pa še pretirano slabe vesti ni treba imeti, saj ne vsebuje glutena, laktoze in sladkorja.

Namig:

  • Količina za “karamelno” plast je podvojena zaradi lažjega miksanja – ostane je namreč skoraj polovica, ki pa jo lahko porabimo za kako drugo sladico. Lahko pa seveda podvojimo količino za spodnjo plast in jo porabimo celo.

Original recept najdete tukaj: http://detoxinista.com/2013/09/healthy-snickers-bars-vegan/

Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s