kaša z banano, kakijem in kakavom

Jutra so pač moj najljubši del dneva in zajtrki najljubši obrok, zato se mi ni težko, sploh ob vikendih,  malce poigrati tudi z dekoracijo. Nenazadnje najprej jemo z očmi. Verjetno sem prav zato tudi tako navdušena nad serviranjem jedi v steklenih kozarcih, saj je njihova vsebina v celoti vidna.

124a4-modify2blevels2blayer

Sestavine:

  • 1 srednje velika zrela banana,
  • 1 žlica kokosove moke,
  • 1 žlička acai jagod v prahu,
  • 50 ml poljubnega rastlinskega napitka,
  • 1 zrel kaki (izven sezone lahko uporabimo banano),
  • 1 žlica kakava v prahu,
  • 1 žlica zmletega lanenega semena,
  • 1 žlička nasekljanih mandljev.

Priprava:

  • Pol banane pretlačimo s kokosovo moko, acai jagodami v prahu in 1-2 žlicami rastlinskega napitka. Maso vlijemo na dno kozarca.
  • Drugo polovico banane zrežemo na kolobarčke in jih stisnemo na steno kozarca.
  • Zmiksamo zrel kaki (ali banano) s kakavom, lanenim semenom in preostankom rastlinskega napitka. Maso vlijemo v kozarec.
  • Vse skupaj lahko damo čez noč v hladilnik ali postrežemo takoj. Okrasimo z žlico nasekljanih mandljev.

Namig:

  • Navedena porcija je kar zajetna, zato je priporočljiva kot samostojni obrok. Če jo želite servirati kot sladico, dobite iz navedene količine zagotovo dve.
Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s