Jutra so pač moj najljubši del dneva in zajtrki najljubši obrok, zato se mi ni težko, sploh ob vikendih, malce poigrati tudi z dekoracijo. Nenazadnje najprej jemo z očmi. Verjetno sem prav zato tudi tako navdušena nad serviranjem jedi v steklenih kozarcih, saj je njihova vsebina v celoti vidna.
Sestavine:
- 1 srednje velika zrela banana,
- 1 žlica kokosove moke,
- 1 žlička acai jagod v prahu,
- 50 ml poljubnega rastlinskega napitka,
- 1 zrel kaki (izven sezone lahko uporabimo banano),
- 1 žlica kakava v prahu,
- 1 žlica zmletega lanenega semena,
- 1 žlička nasekljanih mandljev.
Priprava:
- Pol banane pretlačimo s kokosovo moko, acai jagodami v prahu in 1-2 žlicami rastlinskega napitka. Maso vlijemo na dno kozarca.
- Drugo polovico banane zrežemo na kolobarčke in jih stisnemo na steno kozarca.
- Zmiksamo zrel kaki (ali banano) s kakavom, lanenim semenom in preostankom rastlinskega napitka. Maso vlijemo v kozarec.
- Vse skupaj lahko damo čez noč v hladilnik ali postrežemo takoj. Okrasimo z žlico nasekljanih mandljev.
Namig:
- Navedena porcija je kar zajetna, zato je priporočljiva kot samostojni obrok. Če jo želite servirati kot sladico, dobite iz navedene količine zagotovo dve.