Odkar je moj blog postal malce bolj obiskan, se ob različnih prilikah, ko se srečamo s prijatelji, čutim kar malce dolžna, da s seboj prinesem kaj dobrega. Danes sem bila ob vseh možnih gospodinjskih opravilih na kratkem s časom in sem zato za nocojšnje srečanje morala pripraviti nekaj, kar mi ne bi vzelo preveč časa – vključno s tem, da mi ne bi bilo treba v trgovino. Našla sem čudovit recept (ki sem ga le malenkost priredila) za sestavine, ki sem jih že imela doma.
Mokre sestavine:
- 1/2 skodelice stopljenega masla (za vezijo brez laktoze kokosovo maslo),
- 2 jajci,
- 1/3 skodelice javorjevega sirupa (ali poljubnega sladila),
- 1 čajna žlička ekstrakta mente (oz. peperminta).
Suhe sestavine:
- 1/3 skodelice tapiokine moke,
- 1/3 skodelice mletih mandljev,
- 1/3 skodelice fino mlete kokosove moke,
- 1/3 skodelice kakava v prahu,
- 1/2 čajne žličke jedilne sode,
- ščepec soli,
- 1/2 skodelice koščkov temne čokolade.
Priprava:
- Najprej s ročnim mešalnikom stepemo jajca in jim dodamo ostale mokre sestavine.
- Nato vmešamo mešanico mok in ostalih suhih sestavin (razen koščkov čokolade). Najbolje je, da mešanico presejemo skozi sito.
- Na koncu z žlico vmešamo še čokoladne koščke.
- Maso damo za 1 uro v hladilnik, nato pa oblikujemo piškote z žlico ali kar z rokami. Če se masa preveč lepi, si vmes umijemo roke in nadaljujemo. Lahko jo tudi ponovno damo v hladilnih za nekaj časa.
- Preden damo piškote v pečico jih še okrasimo s koščki čokolade.
- Pečemo približno 10 minut na 175 °C.
Namigi:
- Poleg piškotov se odlično prileže kozarec toplega kokosovega mleka.
- Najboljši so še malce topli.