mini presni krofi

Tale sladica, ki sem jo danes pripravila, se je našemila v krofe. Razen po videzu namreč v ničemer ne spominjajo na ocvrte, mastne, pustne krofe :) … Bi vseeno poskusili enega?

Rjava plast:

  • 200 g arašidovega masla (oz. za presno in paleo verzijo 200 g namočenih poljubnih oreščkov),
  • 30 g kokosovega olja,
  • 3 medjool datlji (ali več za bolj sladko verzijo),
  • 2-3 žlice drobne kokosove moke (npr. znamke Cocomi – ni isto kot nastrgan kokos!).

Bela plast:

  • 30 g drobne kokosove moke,
  • 100 ml kokosovega mleka,
  • 10 g kokosovega olja,
  • 1 žlica limoninega soka,
  • 1 žlica poljubnega sladila.

Priprava:

  • Vse sestavine za rjavo plast damo v blender oz. sekljalnik in mešamo dokler ne dobimo gladke mase, ki jo postavimo za nekaj časa v hladilnik. Sestavine za belo plast premešamo kar z vilicami.  Za obe plasti moramo kokosovo maščobo segreti, da se utekočini.
  • Pri obeh plasteh moramo upoštevati, da se bosta strdili, ko ju damo na hladno, zato ne smeta biti presuhi, ko ju pripravljamo.
  • Rjavo maso razdelimo na dva enaka dela. Razvaljamo (ali kar z roko poravnamo) do približno 1 cm višine. Nato razporedimo gor belo maso. Ponovimo še z drugo polovico rjave mase.
  • Vse skupaj postavimo za nekaj časa v hladilnik.
  • Nato s kovinskim modelčkom premera 5 cm izrežemo 4 kolobarje, ki jih pogladimo na robovih, da dobijo obliko krogov.
  • Na krofe s cedilom presejemo kokosovo moko, da dobijo videz pravih krofov.

Opombe:

  • Količine je za 4 krofe premera cca. 5 cm (60 g).
  • Kar ostane, lahko zgnetemo v homogeno maso in naredimo presne kroglice.
  • Krofi razen po videzu v ničemer ne spominjajo na prave kroge :)
  • Najboljši so, če jih postrežemo pri sobni temperaturi.

 

Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s