kosilo v važu

Na pobudo prijateljice tokrat objavljam idejo za vnaprej pripravljeno kosilo. “Mason jars” so med blogerji popolnoma upravičeno zelo popularni.
Tudi meni se zdijo stekleni važi idealna posoda za vnaprej pripravljeno hrano, pa naj bodo to kaše, solate, smoothiji in celo napitki … Steklo je prijazno do okolja, za razliko od plastike ne vpliva na naše hormonsko ravnovesje, za povrh pa dobimo steklene važe praktično zastonj, ko kupimo vloženo zelenjavo, marmelado, itd. …

Tokrat tako ne objavljam recepta ampak zgolj idejo za kosilo, ki si ga vnaprej pripravimo. V važ lahko damo praktično karkoli, od koščkov piščanca, kuhanih jajc, fižola, riža, do kuhane ali sveže zelenjave.

Pri sestavljanju se držimo le pravila, da dajemo mokre sestavine (vključno s prelivom) na dno, suhe in svežo zelenjavo pa vedno bolj proti vrhu. Če pri kosilu nimamo možnosti, da bi vsebino kozarca preložili v drugo posodo, je smiselno, da si ga ne napolnimo preveč, sicer vsebine pred zaužitjem ne bomo mogli pretresti in bomo prisiljeni jesti “suho” solato :)

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s