Poleti si za zajtrk večinoma pripravljam smutije, pozimi pa dneve raje pričnem s takimi in drugačnimi kašami in ta z banano in arašidovim maslom je zagotovo ena najbolj pogosto pripravljenih.
Sestavine (za 2 porciji):
- 1 zrela banana (cca 100 g),
- 4 zvrhane žlice ovsenih kosmičev,
- 2 žlici chia semen,
- 200 ml kokosovega mleka (oz. po želji),
- 1 žlica mandljevega masla (ali arašidovo maslo),
- 1 žlica poljubnega sladila (kar običajno kar spustim, sploh če je banana dovolj zrela),
- 1 čajna žlička cimeta v prahu.
Priprava:
- Sestavine premešamo, razdelimo v dve skodelici in pustimo čez noč, da se kosmiči in semena dobro napijejo.
- Na kašo si lahko zjutraj narežemo tudi nekaj koščkov banane, dodamo oreščke, suho sadje …
Original recept: http://www.domesticate-me.com/vegan-peanut-butter-and-banana-overnight-oats/