pomfri iz pečice

Krompir je eno od živil, ki se le redko pojavi na mojem jedilniku. Enostavno mi ni simpatičen za pripravo … in kot za nalašč imata moja starša polno shrambo domačega krompirja! Zato sem se tokrat opogumila in se odločila za alternativno različico pomfrija.
Da bi karkoli cvrla v najinem majhnem stanovanju, mi niti na kraj pameti ne pade, zato sem malce pobrskala po spletu za nasvete o pripravi pomfrija v pečici. Našla sem tole …

Priročni nasveti:

  • krompir najprej dobro operemo in nato olupimo,
  • pazimo, da ga ne narežemo preveč na debelo, sicer ne bo hrustljav,
  • narezan krompir damo vsaj za pol ure v ledeno mrzlo vodo (najbolje je dodati kocke ledu),
  • krompir ocedimo in dobro obrišemo,
  • v posodo dodamo 1-2 žlici olivnega olja (za cca. 3 srednje velike krompirje) in začimbe po okusu (vključno s soljo),
  • vse skupaj premešamo in razporedimo po pekaču, na katerega smo prej položili papir za peko,
  • pazimo, da krompirček ni razporejen preveč na gosto, saj se bo v tem primeru bolj skuhal kot zapekel,
  • pečemo najprej 20 minut na 200 °C in nato še 10 minut na 215 °C.
  • Čas in stopinje prilagodimo moči svoje pečice.

Končni rezultat je hrustljav krompirček, ki je za razliko od svojega cvrtega sorodnika dosti bolj zdrav, da o okusu sploh ne govorimo!

* Priporočilo: Pečice ne segrevam zgolj za peko krompirja. Običajno naredim v isti rundi še piščanca (ali kakšno drugo meso), potem pa še kakšno pecivo :) … ja, ko se peče, se peče!

Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s