bučna pregreha brez greha

To pecivo je poželo aplavze in izjemno naklonjenost, kjerkoli sem ga ponudila… od naravoslovnega dneva v Smrekovi Dragi, do rojstnodnevne zabave, doma pa tudi nobenkrat ni dolgo časa zdržalo … Ja, to jesen sem ga že večkrat pripravila in če pomislim, da me v skrinji čaka še nekaj bučnega pireja … mmmm, komaj čakam, da ga ponovno spečem …

Sestavine:
– skodelica pireja iz buče (najbolje hokaido, druge so preveč mokre),
– dve jajci,
– 2/3 skodelice nerafiniranega sladkorja (lahko tudi kombiniramo z medom ali drugimi sladili),
– 1 zvrhana JŽ kakava v prahu,
– 1 skodelica fino mletih mandljev,
– 1/2 skodelice grobo mletih poljubnih oreščkov,
– 1 JŽ fino mlete kokosove moke (doziramo glede na “mokroto” testa),
– začimbe po okusu (ingver, cimet, klinčki, muškatni orešček, …),
– 1 žlička vinskega kamna v prahu (ali pecilnega praška).

Priprava:
Najprej stepemo jajca in sladkor ter dodamo bučni pire. Nato postopoma dodajamo ostale suhe sestavine. Masa mora biti sočna in mehka, ne pa preveč tekoča. Po potrebi dodamo še nekaj fino mlete kokosove moke. Veliko je odvisno od “mokrote” bučnega pireja.

Vse skupaj vlijemo v manjši pekač in pečemo približno 20 min na 175 °C. Čas in temperaturo prilagodimo svoji pečici. Priporočam tudi (kot vedno) kontroliranje z zobotrebcem (zobotrebec zabodemo v sredino testa – pecivo je pečeno, ko se na zobotrebec nič ne prime).

Kaj naj rečem drugega kot “Dober tek!” … no, pa še to … na fotografiji je poleg kolačkov še namig za naslednjo objavo … tisti kozarec namreč ni poln navadnega mleka, ampak doma pripravljenega kokosovega mleka

Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s