V zadnjem času so nadvse priljubljene presne sladice, med njimi tudi sladoledi vseh barv in okusov. Ker sem tudi sama ljubiteljica sladoleda, malo manj pa mlečnih izdelkov, sem torej pograbila idejo veganskega sladoleda z obema rokama.
V zadnjih dveh dneh sem pripravila tri vrste; borovničev, čokoladni in metin sladoled. Fotografije so tokrat malce manj kakovostne, ker sem jih zaradi neučakanosti posnela kar s telefonom.
![]() |
Borovničev presni sladoled |
![]() |
Metin in kakavov presni sladoled |
Kar se priprave tiče, pa ni treba komplicirati. Pomembno je, da imamo zmrznjeno zrelo banano (lahko jo pred zmrzovanjem že narežemo) in ostale sestavine, ki jih želimo v sladoledu – od kakava v prahu, do presnih proteinov, zelišč, drugega sadja, itd…. Tekočine dodajamo čim manj, sicer bomo namesto sladoleda dobili kremo.
Potrebujemo še zmogljiv mešalnik in … ta daaaa, že se lahko sladkamo.