pica na hitro

Komu ni všeč pica? Mislim, da ne poznam nikogar, ki mu pica v vsaj eni izvedbi ne bi bila všeč. Sama nimam nekega preverjenega recepta, običajno pač vedno uspe, pa naj bo testo iz bele, polnozrnate, pirine ali kakšne druge moke. Sestavine na njej so precej odvisne od tega, kaj imam v določenem trenutku v hladilniku. Moja današnja izvedba je bila nadvse enostavna in zdrava.

Sestavine za testo:
– 170 g mešanice bele ter polnoznate pšenične (ali pirine) moke,
– pol žličke vinskega kamna v prahu,
– 1 jedilna žlica oljčnega olja,
– ščepec soli,
– 150 ml vode.

Sestavine za oblogo pice:
paradižnikova mezga,
origano,
– pol jajčevca,
– pol rdeče paprike,
– 3 sveži šampinjoni,
– 5 zelenih špargljev,

Priprava:
Ko sem se je lotila, sem ugotovila, da nimam paradižnikove omake, sem pa k sreči imela dva paradižnika. Odstranila sem semena in kožico, zrezala na manjše delčke, posolila in nekaj časa kuhala, da sem dobila sveže pripravljeno paradižnikovo mezgo.
Testo sem zamesila že zjutraj (tukaj res ne bom dajala nobenih “nasvetov”, saj se vedno ravnam po občutku). Kot običajno sem uporabila mešanico bele in polnozrnate pšenične moke, malo vinskega kamna v prahu, pol žličke soli, žlico olivnega olja ter toplo vodo. Razmerje ostalih sestavin je odvisno predvsem od moke.

Ko je testo počasi vzhajalo, sem pripravila zelenjavo in gobe. Glede na to, da mlečnih izdelkov že nekaj časa skoraj ne jem več, sira nisem uporabila. Šparglje sem najprej zmehčala na pari, jajčevce, papriko in šampinjone pa kar sveže popekla v ponvi z nekaj kapljicami oljčnega olja.

Testo sem nato razporedila po pekaču, namazala s paradižnikovo mezgo, posula s ščepcem origanega ter obložila z zelenjavo.

Moj dragi si je vse skupaj “začinil” še s koščki brie sira, vendar je priznal, da je bila pica nadvse okusna tudi brez njegovega dodatka :)

… ne vem edino, zakaj sem toliko pisala, glede na to, da gre res zgolj in samo za pico … v zelo enostavni, hitri in zdravi različici :)

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s