ovsena kaša s sadjem in lešniki

Včeraj sem si po dolgem času zaželela ovseno kašo. Ker mi jed najbolj prija zjutraj, sem že zvečer dala ovsene kosmiče v nesladkano mandljevo mleko, da so se čez noč dobro namočili in tako preskočila običajno kuhanje kaše.
Zjutraj so bili kosmiči že dobro prepojeni in sem tako samo še narezala sveže sadje in nekaj lešnikov za hrustljavost.

Obrok je odličen tudi za v “bento box” (malica oz. kosilo za seboj)  in se ga lahko je na delu, oz. ko nismo doma.

Sestavine:
– 40 g ovsenih kosmičev,
– 120 ml mandljevega mleka (tudi kokosovo se odlično obnese),
– 50 g svežih borovnic,
– 50 g svežih jagod,
– 1/2 manjše banane,
– 10 g lešnikov.

 
Priprava:
Ovsene kosmiče lahko sicer kot običajno skuhamo. V tem primeru priporočam, da mandljevemu mleku dodamo še nekaj vode. Sama pa kosmiče običajno kar namočim čez noč. Zjutraj tako le še narežem sadje in zajtrk je pripravljen. Nobenega kuhanja in mazanja dodatnih loncev ;)
V hladnejših mesecih pustim kašo čez noč kar na sobni temperaturi, ko je topleje, pa mi bolj prija iz hladilnika.

Advertisements

Komentiraj:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s